woensdag 25 mei 2011

Hoe zet je een lekker kopje koffieWat mag ik tijdens het koffiezetten niet doen?
Welke filter kan ik het beste gebruiken?
Hoeveel koffie moet ik per persoon handhaven?


* Er gaat niets boven heerlijk vers gezette koffie. Zoals het spreekwoord zeg: ‘Liefde en koffie zijn twee zaken in een mensenleven die je zeker nooit mag opwarmen!’

* Kies kwaliteitskoffie. Liefst niet gemalen als u een elektrische of een handkoffiemolen hebt. Kiest u voor gemalen koffie, zorg dan wel voor de vers gebrande. Let altijd op de versheiddatum als u voorverpakte koffie koopt.

*Bewaar koffie op een droge plaats en in een lucht- en lichtdichte verpakking en sluit na gebruik zorgvuldig het pakje. Het beste is om de koffie in een hermetisch gesloten blik, afgeschermd tegen vochtigheid en geuren, te bewaren want Koffie is een product dat alle geuren opslurpt.

*Wanneer u bonen gebruikt, maal dan vlak voor het koffie zetten de juiste hoeveelheid en onderbreek het malen één of tweemaal om de verhitting van het poeder te voorkomen.

*Gebruik water dat arm is aan minerale zouten en of chloor. Gebruik liever geen vers water van de kraan. Zit in het kraanwater teveel chloor of minerale zouten, neem dan lekker bronwater  zoals spa blauw. Tenzij het koffiezetapparaat met een goede waterverzachter is uitgerust.

*Laat het water nooit doorkoken, neem het van het vuur af wanneer het begint te borrelen (tussen 90˚ en 95˚C).

*Doseer de hoeveelheid koffie nauwgezet om tot het beste resultaat te komen en gebruik steeds hetzelfde maatlepeltje of schepje.

*Gebruik een koffiekan die aangepast is aan de hoeveelheid kopjes die u wilt zetten. Spoel de kan voor gebruik grondig door met kokend water en zorg dat de kan geen bruine randen heeft. De eventuele oliën, dragers van het aroma, die aan de zijkanten blijven kleven kunnen de smaak van koffie schaden.

*Maak de papieren filters nat voor u de koffie erin schept en giet een geut heet water op de gemalen koffie. Dit doet de koffie wellen en zorgt ervoor dat de aroma’s maximaal worden vrijgegeven.

*Neem als regel 1 maatje koffie of 10 tot 12 gram per kopje of ongeveer 6 maatjes per liter water. Maak naar eigen smaak de koffie sterker of slapper.

*Net als de koffiekan worden de kopjes even met heet water omgespoeld om ze voor te verwarmen.

*Echte genieters drinken hun koffie zwart. Kunt u toch niet zonder een scheutje melk, warm dit dan eerst even op en kies bij voorkeur volle melk, koffiemelk of verse room. Als zoetmakers bent u het beste af met bruine of kandijsuiker.

*Zet u koffie met een elektrisch koffiezetapparaat, is het beter eerst de koffie te laten wellen met een scheut heet water voor u de knop aanzet. Is het water doorgelopen, roer de koffie even om de oplossing gelijkmatig te verdelen.

*Zet altijd koffie in functie van de onmiddellijke behoefte en serveer deze meteen. Koffie moet warm worden gedronken. Het is beter regelmatig verse koffie te zetten dan een grotere hoeveelheid warm te houden.

*Warm koffie nooit op en laat de koffie nooit op de warme plaat van het koffiezetapparaat staan. Door het contact met de hete plaat verbrandt de koffie en wordt hij bitter. Giet de vers gezette koffie liever  meteen over in een degelijke thermoskan.

De lekkerste koffie   the sweetest coffee recipes 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Koffievergelijk.nl

Vergelijk en vindt de koffie die bij u past

Wereldkoffie.eu

Wereldkoffie is de koffiebonen webshop

Like Koffie is Lekker

Freelance.nl is de grootste website voor zelfstandige ZZP-ers/ondernemers en werkzoekenden. Plaats gratis uw profiel /bedrijf

Cookyourbook

De Lekkerste Taarten

taarten bestellen waar  ook bent bij taartenwinkel.nl

Wijnwinkel

wijnen gids wijnwinkel

Freelance Markt Groeit Explosief

Plaats gratis uw profiel /bedrijf
Freelance.nl is de grootste website voor zelfstandige ZZP-ers/ondernemers en werkzoekenden.

Gefelicitaard

Choco Loco

Koffie Speciaal Koffie Sponsors

Genieten van de lekkerste Koffie!

Neckermann nieuwste gadgets

neckermann.com

Magix

LOI