woensdag 6 juli 2011

IJskoffie Caffè latte freddo toddy recept videoIJs koffie  Recepten

Caffè latte freddo  IJskoffie recepten  Caffè Americano met ijs

Toddy-koffie  Koude koffie verkeerd

 

Op een hete dag is koffie vaak niet het eerste waar je zin in hebt maar mocht je toch behoefte hebben aan een lekkere kop , dan is er altijd nog ijskoffie.
Caffè freddo

Caffè freddoEen caffè freddo is heerlijk op warme dagen omdat het ijskoud geserveerd wordt. Caffè freddo maak je door een scheut espresso af te koelen door het te mixen met ijs, bijvoorbeeld in een (cocktail-)shaker. Na het geheel te zeven serveer je het drankje in een martiniglas. Op een goede caffè freddo ligt een dun laagje crema. Officieel drink je het pas aan het eind van een diner.

Caffè latte freddo

Caffè latte freddoCaffè latte freddo is gelijk aan normale caffè freddo maar wordt geserveerd met extra melk. Eigenlijk is het dus een lekker ijskoude caffè latte.

IJskoffie recepten


Caffè Americano met ijs

Een Americano heeft de volle sterke smaak van normale espresso maar is minder sterk. De Americano met ijs is de heerlijke ijskoude variant.

Benodigdheden: koffie-ijsblokjes, 3 dl ijswater, 2 espresso’s, eventueel suikerstroop.
Vul allereerst een hoog doorzichtig glas met de ijsblokjes, en schenk het water erbij. Voeg hier de espresso’s aan toe en roer het geheel door. Doe er naar smaak suikerstroop bij. Pas het drankje aan je smaak aan, door meer of minder espresso te gebruiken.

IJskoffie

IJskoffie is verfrissend op bijvoorbeeld een hete ochtend op je werk of tijdens een luie zomermiddag op het terras. Dit drankje is het broertje van ijsthee.
Benodigdheden: verse arabica-koffie (doe 2x zoveel koffie in het filter als normaal, zodat het extra sterk wordt), 8 kopjes water, 1 glas koffie-ijsblokjes en naar wens suikerstroop.

Bereid extra sterke koffie, bijvoorbeeld in een cafetière of een normaal koffiezetapparaat. Laat de koffie hierna afkoelen tot kamertemperatuur. Roer nog even door en serveer de koffie  in een hoog doorzichtig glas samen met koffie-ijsblokjes. Serveer eventueel met suikerstroop.

Toddy-koffie

Toddy-koffie is een speciale koffievariant. Het wordt gezet met koud water, waardoor de natuurlijke oliën van de koffie worden behouden. Daardoor is deze koffie minder zuur en bevat minder cafeïne. Er zijn speciale koffiezetapparaten voor Toddy-koffie, alleen nog niet overal op de markt.

Benodigdheden: 30 gr grof gemalen koffie, 4,5 liter koud water.

Niet alle koffiesoorten zijn geschikt voor Toddy. Grof gemalen koffie verdient de voorkeur. Giet steeds kleine scheutjes koud water op de koffie en zorg dat al het koffiemaalsel nat wordt. Roer het niet door, maar laat de koffie twaalf uur staan. Hierdoor ontstaat er een koffieconcentraat, dat voor gebruik dient te worden aangelengd met koud of heet water of melk. Gebruik één deel concentraat op drie delen water of melk. Gebruik geen koffie-ijsblokjes.


Koude koffie verkeerd
Koude koffie verkeerd is op drie manieren te maken: met sterke koffie, met espresso of met Toddy-koffie.

Benodigdheden: 1,8 dl koude melk, 2 espresso’s, koffie-ijsblokjes.

Schenk koude melk in een doorzichtig glas, en roer hier de espresso doorheen. Voeg koffie-ijsblokjes toe tot het glas vol is. De espresso zal verdunnen wanneer deze op het ijs geschonken wordt. Om toch de espressosmaak te behouden, gebruik je eerst melk, dan espresso en dan pas ijs. Afhankelijk van welke soort melk je gebruikt, smaakt dit drankje meer of minder naar koffie.


Koffie recepten  IJskoffie

IJskoffie-video zo maak je de lekkerste ijskoffie .. lekker verfrissend op bijvoorbeeld een hete ochtend op je werk of tijdens een luie zomermiddag. Koude koffie verkeerd is op drie manieren te maken: met sterke koffie, met espresso of met Toddy-koffie.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Koffievergelijk.nl

Vergelijk en vindt de koffie die bij u past

Wereldkoffie.eu

Wereldkoffie is de koffiebonen webshop

Like Koffie is Lekker

Freelance.nl is de grootste website voor zelfstandige ZZP-ers/ondernemers en werkzoekenden. Plaats gratis uw profiel /bedrijf

Cookyourbook

De Lekkerste Taarten

taarten bestellen waar  ook bent bij taartenwinkel.nl

Wijnwinkel

wijnen gids wijnwinkel

Freelance Markt Groeit Explosief

Plaats gratis uw profiel /bedrijf
Freelance.nl is de grootste website voor zelfstandige ZZP-ers/ondernemers en werkzoekenden.

Gefelicitaard

Choco Loco

Koffie Speciaal Koffie Sponsors

Genieten van de lekkerste Koffie!

Neckermann nieuwste gadgets

neckermann.com

Magix

LOI